WooCommerce

WooCommerce: the introduction

Met WooCommerce kun je een professionele webshop maken en al je producten online verkopen. Het is een krachtig hulpmiddel dat je in staat stelt om je klanten te bedienen en tevreden te stellen. Of je nu een klein bedrijf of een groot bedrijf hebt, WooCommerce kan je helpen om je online verkoop te verbeteren en je bedrijf te laten groeien. In deze blog gaan we je alles vertellen wat je moet weten over WooCommerce en hoe je het kunt gebruiken om je webshop op te zetten en te optimaliseren.

Wat is WooCommerce?

Het is een e-commerce plugin voor WordPress waarmee je een volledig functionerende online winkel creëert. Het is een krachtig platform waarmee je producten verkoopt en betalingen ontvangt via verschillende betaalmethoden. WooCommerce biedt een breed scala aan functies en integraties, waardoor het een populaire keuze is voor veel bedrijven. Het is niet alleen makkelijk te gebruiken en aanpasbaar, maar het biedt ook uitgebreide documentatie en ondersteuning. Als je een WordPress-website hebt en je wilt een online winkel toevoegen, dan is WooCommerce een belangrijke optie om te overwegen.

Een stappenplan

Installeer WooCommerce op je website

Om WooCommerce te installeren op je WordPress website, volg je een paar eenvoudige stappen:

 1. Ga naar het dashboard en zoek de optie ‘Plugins’.
 2. Klik op ‘Add New’ en zoek naar de WooCommerce-plugin.
 3. Klik op ‘Installeren’ en vervolgens op ‘Activeren’.
 4. Er verschijnt een wizard waarin je enkele basisgegevens voor je winkel moet invullen, zoals locatie, valuta en producttype.
 5. Zodra de wizard is voltooid, ben je klaar om producten toe te voegen aan je webshop en te beginnen met verkopen.

Stel je winkel in

Als je WooCommerce hebt geïnstalleerd op je WordPress site, is het tijd om je producten toe te voegen.

 1. Ga naar het WooCommerce dashboard en klik op de “Products” tab.
 2. Hier kun je kiezen of je een fysiek of digitaal product wilt toevoegen.
 3. Voeg een productnaam, beschrijving en categorie toe
 4. Upload één of meerdere foto’s om je product te tonen.
 5. Stel de prijs en eventueel een gelimiteerde stock in.
 6. Zodra je tevreden bent met je product, klik op “Publish”.
 7. Daarna is het tijd om betaalmogelijkheden toe te voegen
 8. Zorg ervoor dat je belastingen goed zijn ingesteld.
 9. Vergeet niet om ook een verzendmogelijkheid in te stellen, zodat klanten weten hoe hun producten bij hen worden afgeleverd.

Zorg voor een mooie lay-out die bij je huisstijl past

Een professioneel design is van groot belang als je wilt dat jouw merk er betrouwbaar uitziet en mensen bij je willen kopen. Een onprofessioneel design schrikt potentiële klanten af en dat willen we natuurlijk vermijden.

Gelukkig zijn er duizenden thema’s beschikbaar die je kunt gebruiken voor je website. Als je geen geschikt thema kunt vinden, kun je altijd nog zelf een layout maken, hoewel het aan te raden is om te beginnen met een vooraf ingesteld thema.

Er zijn zelfs specifieke WooCommerce thema’s beschikbaar die je zullen helpen om meer te verkopen en je webshop naar een hoger niveau tillen. Zorg dus dat je de tijd neemt om het juiste design te kiezen en je webshop er professioneel uit te laten zien.

Installeer extenties en add-ons

Naast het installeren van WooCommerce zelf, zijn er ook verschillende extensies en add-ons die je kan installeren om je webshop nog beter te maken. Zo kun je bijvoorbeeld WPForms installeren om een contactformulier toe te voegen aan je webshop, waardoor klanten je eenvoudig kunnen contacteren. Een SEO-plugin installeren is ook belangrijk om de vindbaarheid van je webshop te vergroten. Er zijn vele andere extensies en add-ons beschikbaar die je kunt installeren om je webshop nog verder te optimaliseren.

 

Woocommerce is een geweldige tool om je online verkoop te verhogen. Door de eenvoudige installatie en configuratie, in combinatie met het gebruiksgemak voor zowel de bezoeker als de verkoper, is Woocommerce een zeer geschikte oplossing voor elke website-eigenaar die zijn of haar producten online wil verkopen.

Gerelateerde

Berichten